Belediyede Toplu İş Sözleşmesi İşçilerin yüzünü güldürdü
Belediyede Toplu İş Sözleşmesi İşçilerin yüzünü güldürdü

Tarih : 11 Kasım 2022

Başkan Bekir Aksun; “İşçi üzerinden tasarruf olmaz”

Erzincan Belediyesi ve Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası (Belediye-İş) tarafından, 696 Sayılı KHK çalışan sürekli işçi personelini kapsayan, Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Belediye Başkanı Bekir Aksun, Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman, Belediye Başkan Yardımcıları, İlgili birim Müdürleri ve Sendika yetkilileri katıldı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a teşekkür ederek; Günün şartlarını da ele aldığımızda, Türkiye geneline baktığımızda mükemmel bir sözleşmeye imza atacağız diye konuştu.

İsmail Duman konuşmasında şunları ifade etti; “Sayın Belediye Başkanım değerli arkadaşlar sözlerime Belediye başkanına binlerce defa teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu sözleşmenin Erzincan Belediyemize işçi arkadaşlarımıza sendikamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Şahsım, genel yönetim, sendikam, genel başkanım ve tüm işçi arkadaşlarım adına defalarca teşekkür ediyorum.

Çünkü başından süreci ele alacak olursak Erzincan'da işçi arkadaşlar bir tercih yapmak istediler ve anayasal haklarını özgürce kullanmak istediler. Sayın Belediye Başkanım bu Anayasal haklarını özgürce kullanmaları ve sendikal tercihlerini kendileri yapmaları açısından onlara bir alan yarattı ve hiçbir zaman müdahale etmediği gibi baskı tehdit gibi unsurlardan uzak oldu. Bu anlayışın Türkiye'de tüm işverenlere örnek olmasını diliyorum.

Çünkü sendikal hayatımda çok rastladığım çok böyle rast geldiğimiz veya bu tip anlayışın olmadığını ifade ediyorum.  Ben bir kere sürecin başında böyle bir anlayışla yola çıktık ve bugün toplu sözleşme imzalayacak duruma geldik.

Mükemmel bir sözleşmeye imza atacağız

Duman konuşmasının devamında şunları söyledi; Günün şartlarını da ele aldığımızda, Türkiye geneline baktığımızda mükemmel bir sözleşmeye imza atacağız birlikte. Belediye başkanımız tüm şartlarını zorlayarak tüm taleplerimizi sağ olsun geri döndermedi, onun emekten yana bu tavrını ben arkadaşlarım adına bir kere daha teşekkür ederek söylemek istiyorum. Sayın başkanım heyetinize, size şahsınıza binlerce defa teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerde sizin bize göstermiş olduğunuz bu babacan tavrınızı ve emekten yana olan tavrınızı çalışarak üreterek karşılayacağız. Söz veriyorum. Arkadaşlarım adına sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Bekir Aksun; “İşçiye hak ettiğini teslim edip, onu mutlu kılabilmek için elimizden geleni yapmalıyız”

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmasında şunları ifade etti; “Biz insanımıza vatanımıza, milletimize, ülkemize baktığımız şiar edindiğimiz düstur bellidir. Önce ülkem ve milletim diye bakıyoruz. Milletimiz ne kadar rahat ederse, huzurlu olursa, insanımız ne kadar ekonomik refah payı yüksek olursa biz de o kadar mutlu olacağımızı, hele özellikle bizim mesai arkadaşlarımızsa daha da çok dikkat ettiğimiz herkes tarafından bilinmektedir.

Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar bu tür sözleşmelerin imzalanmasında, işçinin hakkının teslim edilmesinde gösterdiğimiz hassasiyeti tekrar ifade edecek değilim. Ama geldiğimiz son nokta da çalışanlarımızın mutlu ve huzurlu olabilmesi için, almış oldukları ücretleri yaşanılabilir bir hayat sürdürebilmeleri için, çoluğuna çocuğuna ailesine hak ettiği tüm güveni verebilmesi için bir ücret mukabilinde İnşallah sözleşmemizi imzalamış olacağız.

Biz memleketin kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğini, nasıl yönetilmesi gerektiğini yaklaşık 4 yıllık icraatımız da gösterdik.

Bugün ise çalışanımıza nasıl değer verilmesi gerektiğini, kaç liradan başladı, kaç lira şu anda alıyor, onları da inşallah hesaplarında mesai arkadaşlarım göreceklerdir ve mutlu olacaklardır.

Kaynakları kullanırken belediyemizi yönetirken elbette ki israf etmiyoruz. Bunlara dikkat ediyoruz. Mümkün olduğunca bütün mal varlıklarımızı kıymetli kılmaya çalışıyoruz. Tasarrufu ve bütün yatırımı kendi kaynaklarımız üzerinden yapıyoruz ama asla çalışanlarımız üzerinden hiç yapmadık. Onların haklarını teslim edebilmek için mümkün mertebe bütün ince ayrıntılarını düşünerek onları nasıl mutlu edebiliriz şu ana kadar bütün sendikacı arkadaşlarımızla görüşmelerinde istedikleri tabloda ne varsa masaya yatırdık ve onları mutlu edecek bir düzeye getirdikten sonra da imzalama noktasına geldi.

İşçiye hak ettiğini teslim edip onu mutlu kılabilmek için elimizden geleni yapmalıyız diye bu düsturdan hareketle de bugün atacağımız imza, karşılığında elde edecekleri ücret, işveren olaraktan onların Belediyemiz adına helali hoş olsun diyorum. Onlara sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum. İyi ki varlar.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi ve Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası (Belediye-İş) tarafından, 696 Sayılı KHK çalışan sürekli işçi personelini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman tarafından imzalandı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE NELER VAR;

Erzincan Belediyesi ve Sendika tarafından imza altına alınan yeni iş sözleşmesi ile 2022 Temmuz ayından geçerli olmak üzere, Belediyede çalışan 696 Sayılı KHK çalışan sürekli işçi personelinin en düşük maaşı 8000 TL'nin üzerine çıkarıldı.

Ayrıca yapılan yeni sözleşme ile Ocak 2023'de açıklanacak son 6 aylık enflasyon oranında işçilere ödenen ücretlerin her kalemine açıklanan oran direk yansıtılacak.

Erzincan Belediyesi işçilerinin ücret kalemleri artırmakla kalmayıp daha önce 20 yevmiye olan ikramiyelerini 30 yevmiye ye çıkararak bir ikramiye daha ilave etmiş oldu, bu da maaşlara aylık yaklaşık 250 TL katkı sağlayacak.

Yanı sıra diğer sosyal ödemelerde de %100'ün üzerinde artış sağlanırken bu sözleşme ile ilk kez KHK’lı işçilerin yevmiyelerine kıdem farkı eklendi.

Emekli olacak personelin emekli ikramiyeleri daha önce 35 yevmiye üzerinden hesaplanırken buda 45 yevmiye ye çıkarıldı. Emekli ikramiyelerine büyük katkı sağlanarak daha refah ve huzurlu bir emeklilik yaşamaları için gayret ediliyor.

DİĞER HABERLER
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programları düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programları düzenlendi

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programları kapsamında Garnizon Sehitliğinde düzenlenen anma programının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü taraf...

DEVAMINI OKU
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programları kapsamında, ilimiz protokol üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kamu ve özel kuruluş temsilci...

DEVAMINI OKU
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; “3 Kasım 1914 – 18 Mart 1915 yılla...

DEVAMINI OKU
Ramazan ayında Zabıta denetimlerine devam ediyor.

Ramazan ayında Zabıta denetimlerine devam ediyor.

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlerine, Ramazan ayı boyunca da vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi için belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet göstere...

DEVAMINI OKU
13 Mart 1992 Deprem Şehitleri düzenlenen programla anıldı

13 Mart 1992 Deprem Şehitleri düzenlenen programla anıldı

13 Mart 1992 Erzincan Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız, Erzincan Valisi Sn. Hamza Aydoğdu, Milletvekili Sn. Süleyman Karaman, Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, İl Protokolü ve vatandaşl...

DEVAMINI OKU
Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun 13 Mart 1992 yılında Erzincan’da meydana gelen depremin 32. yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun 13 Mart 1992 yılında Erzincan’da meydana gelen depremin 32. yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı

Başkanımız Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; “13 Mart 1992 yılında Erzincan’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Depremlerle birçok kez yıkılıp ye...

DEVAMINI OKU
Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanımız Aksun mesajında şunları ifade etti; “İstiklal Marşı’mızı 12 Mart 1921’de Meclis’te kabul edilerek ayakta okunmasından bugüne bütün bir millet, milyonlarca kez bu marşı ayakta okuyarak istik...

DEVAMINI OKU
Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı

Başkanımız Aksun mesajında şunları ifade etti; “Rahmet ve bereketin simgesi, mübarek Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın ve karşılamanın sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Tüm insanl...

DEVAMINI OKU
Erzincan Belediyesi 2024 Yılı Ramazan Ayı programları.

Erzincan Belediyesi 2024 Yılı Ramazan Ayı programları.

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 11 Mart 2024 - 08 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ramazan Ayı Programlarına tüm vatandaşlarımız davetlidir.   Tüm programların...

DEVAMINI OKU