"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi
"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi

Tarih : 16 Temmuz 2019


Erzincan'da 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz'un üçüncü yıl dönümünde şehitlerin ve o hain darbe girişiminin anlatıldığı bir program gerçekleştirildi.

 

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin üçüncü yılı dolayısıyla Fevzipaşa Caddesi'ndeki eski otogar önünde bir araya geldi. Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen ve Türk bayrakları taşıyan grup, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

15 Temmuz'da sabahlara kadar binlerce Erzincan'lının nöbet tuttuğu meydanda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, Erzincan Valisi ve 3. Ordu Komutanı Savaş'a göstermiş oldukları dik duruşlarından ötürü teşekkür ederek, millet olarak topyekün yaşanan darbe girişimine karşı durduklarını dile getirdi.

Başkan Aksun açıklamasında; "Can Erzincanımızın koca yürekli beyefendileri elif duruşlu hanımefendileri.3 yıl önce bu meydanı hınca hınç dolduran milli irademizin ve Türk Devletinin beka mücadelesinin sahipleri.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ben öncelikle 3 yıl önce yaşanan bu hain darbe girişiminde gösterdikleri ilkeli dik duruşları sebebiyle Sn.Valimize, Bağlı tüm kurum ve kuruluşlarının amirlerine “Bu yalnızca içimizdeki hain bir grubun kalkışmasıdır,3.ordumuz devletinin ve milletinin yanındadır” ifadesiyle duruşunu gösteren çok kıymetli ordu komutanımız ve komuta kademesindeki komutanlarımıza emniyet ve jandarma kuvvetlerimize önce vatanımızın ve milletimizin birlikteliğidir fikri ile tüm gayretlerini bu minvalde sarf eden siyasi partilerimizin il başkanları,yöneticileri,mensuplarına sivil toplum kuruluşlarımızın yönetici ve mensuplarına hasseten şerefli Türk askerinin yanında , asker kıyafeti giyen teröristlerin karşısında duran Türk Devletinin ve seçilmiş hükümetinin yanında demokrasimiz ve cumhuriyetimizin kazanımları için sabahlara kadar göz kırpamadan demokrasi nöbetlerini tutan , birlik ve beraberliğimize sahip çıkan kalbi vatan için atan Erzicanlı hemşehrilerimi saygı,sevgi ve muhabbetle selamlıyor,sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Evet! Tam 3 yıl önce bu gecede tüm dünyada kendilerini islama hizmet eden bir grup olarak adlandıranların aslında kime hizmet ettiklerini itiraf ettikleri gündü.

Haince, hiç bir ahlaki değere sığmayan kahpece saldırdılar ! Hedefleri Türk milletinin birliği ve kardeşliğiydi. Biz bu vatanın her karış toprağı için bedel ödemiş , bedeli ya kan ya göz yaşı olmuş bir milletiz!Türk Milleti ordu milletidir.Vatan savunması gerektiğinde  kadın,erkek , çocuk demeden şahadete koşan askerleriz her birimiz.Bunu tarihin tüm sayfalarına şerefle , onurla yazmış bir ecdadın torunlarıyız! Tabi ki onlar bunu biliyorlardı.Bunun içindir ki asker kılığına girmişti o gün teröristler.

Hamd olsun devletimizin komuta kademesi Türk devletinin yanındaydı. Şerefli Türk subaylarının içerisinde 21.yüzyılın Hasan Tahsinleri vardı. İhanet içerisinde kim varsa,şer odaklarına kim hizmet ediyorsa ilk kurşunu sıkan cesaret timsali vatan sevdalılarıydı onlar…

Türk Milletine,Türklüğe düşman olanların hedefinde gazi mecliste vardı.Orayı dahi bombaladılar.Polis Özel Hareket Dairesindeki koç yiğitlerimizi şehit ettiler.Savunmasız,silahsız vatandaşlarımızın üstüne kurşun yağdırdılar..Televizyon kanallarımızı,iletişim merkezlerimizi bastılar.Ne kadar kahpece girişim varsa hepsini yaptılar.

Ama binlerce kez hamd-ü senalar olsun ki başaramadılar! Unuttular! Necip Türk milletinin cesaretini, ferasetini unuttular! Evde 3 yaşındaki kızının gözlerinden öpüp eşini ve kızını Allah’a emanet eden, eline bayrağını alıp ”Üstadın dediği gibi kim var diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan ben varım “diyenleri unuttular!

Tutmamıştı hesapları tankın önüne siper olan iman dolu nesilleri unuttular! Hele ki “ Bir kez öleceğiz, öleceksek adam gibi ölelim” diyenleri unuttular!

“Tüm vatandaşlarımızı meydanlara, havaalanlarına davet ediyorum” diyenleri unuttular!

“Önce ülkem ve milletim “ fikri ile mücadele eden “ Burası bizim karargahımızdır, tüm ışıkları yakın bombalayacaklarsa burayı da bombalasınlar” diyen devlet töresini hesap edemediler.

Ve nitekim hesapları şaşmış,planları alt üst olmuştu. Selalar bomba,f16 seslerini bastırmıştı; inanç ve iman kazanmıştı…80 darbesinden sonra “ Bizim Çocuklar Kazandı” diyenlerin gayr-ı meşru çocukları bu kez kaybetmişti. Kazanan Türk Milleti,Türk Devleti,Milli İrade olmuştu.

Günün Kahramanları Topyekün Türk Milletidir! Diyorduya Akif “ Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi” Evet! Bedrin aslanları kadar şanlı milletimiz bu darbe girişimine dur dedi! 251 şehidimiz, milletimizin gönlüne taht kurdu, gelecek nesillere bir destan bıraktı.Rabbim şehadetlerini kabul eylesin! Biliyor ve inanıyoruz ki onlara ağuşunu açmış bekleyen bir peygamber ümmetiyiz! Rabbim bizleri de onların şefaatine nail eylesin.

Evet! Milletimiz 15 Temmuz 2016’da bir tarih yazmıştır! Meydanda kazanılan zafer maada kaybedilmemelidir. Ekonomik terörizm ülkemizin yanı başındadır. Millet olarak dikkatli olmalı birlikte tükettiklerimizi yine birlikte üretmeliyiz!

Milletimize olan güvenimiz tamdır! Bu vatanı karşılıksız sevenler bu ilkeli duruşlarında hiçbir zaman vazgeçmeyecektir. Hafızamızı zinde tutmalı kardeşlik hukukumuzu güçlendirmeliyiz.

Unutmayalım ki muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!

Bu duygu ve düşüncelerle günün anlam ve önemine binaen başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm  şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,gazilerimize uzun ömürler diliyorum.Rabbimden bu millete bir daha böyle kara geceler yaşatmamasını niyaz ediyor,hepinizi saygı,sevgi , hürmetle selamlıyor,sözlerime şu dörtlükle son vermek istiyorum….

 

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

" dedi.

Şiir ve müzik dinletisi ile devam eden program selanın okunmasıyla sona erdi.

DİĞER HABERLER
Erzincan Belediyesi İtfaiye Ekipleri 7 Gün 24 Saat Görev Başında.

Erzincan Belediyesi İtfaiye Ekipleri 7 Gün 24 Saat Görev Başında.

Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri gece gündüz demeden görev yapıyor. Yangın, kaza veya diğer acil durumlarla karşılaşıldığında, ekipler anında harekete geçerek hızlı ve etkili müdahalede bulunuyorl...

DEVAMINI OKU
Erzincan Belediyesi mahallelerde parklar ve çocuk oyun grupları yapım çalışmalarına devam ediyor.

Erzincan Belediyesi mahallelerde parklar ve çocuk oyun grupları yapım çalışmalarına devam ediyor.

Belediyemiz tarafından mahallelerde vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri yeni park yapımları, çocuklarımızın ise güvenle oynayabileceği modern oyun grupları kurma çalışmalarına aralıksız devam ediyor....

DEVAMINI OKU
Sıcak Asfalt Çalışmalarımız devam ediyor

Sıcak Asfalt Çalışmalarımız devam ediyor

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü, şehrimizin çeşitli noktalarında sıcak asfalt serim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığ...

DEVAMINI OKU
Erzincan Yaz Etkinlikleri kapsamında, Güler Duman sesi ve yorumuyla unutulmaz bir akşam yaşattı.

Erzincan Yaz Etkinlikleri kapsamında, Güler Duman sesi ve yorumuyla unutulmaz bir akşam yaşattı.

Erzincan Yaz Etkinlikleri kapsamında Dörtyol'da Türk Halk Müziği'nin değerli sanatçılarından Güler Duman'ın konseri vatandaşlarımız tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Güler Duman tarafından birb...

DEVAMINI OKU
Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Terzibaba Külliyesi inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Terzibaba Külliyesi inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Terzibaba Külliyesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Terzibaba Derneği ve Belediyemiz tarafından, Terzibaba Hazretleri Türbesi’nin karşısında yapımı devam ede...

DEVAMINI OKU
Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulunarak, Cemiyet Başkanı Sn. Barış Yalçınkaya ve gazetecilerl...

DEVAMINI OKU
Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun’un 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü mesajı.

Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun’un 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü mesajı.

Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaparak gazetecileri ve basın mensuplarını kutladı. Başkanımız Aksun, yaptığ...

DEVAMINI OKU
Yatırımlar ve çalışmalar yerinde incelendi.

Yatırımlar ve çalışmalar yerinde incelendi.

Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile birlikte şehrin çeşitli bölgelerinde Belediye tarafından tamamlanan ve devam eden yatırımları ve çalışmaları yer...

DEVAMINI OKU
Sıcak Asfalt Serim Çalışmalarımız Devam Ediyor.

Sıcak Asfalt Serim Çalışmalarımız Devam Ediyor.

Daha modern ve kullanışlı yollar için çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerimiz, şehrimize değer katmaya devam ediyor. Açılan ve genişleyen yollarda sıcak asfalt serim çalışmalarını hız kesmeden sür...

DEVAMINI OKU