29 Kasım 2019

2019 YILI ARALIK AYI MECLİS GÜNDEMİ

1. 04.11.2019 tarih ve 294 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen 2020 Mali Yılı Gelir Tarifelerinden Şehiriçi Yolcu Ulaşım Ücretlerine ait 2020 mali yılında uygulanacak ücret tarifeleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülerek karar bağlanması.

2. 01.10.2019 tarih ve 272 sayılı meclis kararı ile çıkarılmış olan S plakaların işletmesi ve değer tespiti hususu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülerek karar bağlanması.

3. Belediyemiz ERZ Enerji İnş.Tur.Hay.Dan.Hiz.San. ve Tic.Ltd. Şirketinin Belediyemizden alacaklarına mahsuben ilgi taşınmazın takası hususu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülerek karar bağlanması.

4. İmar plan tadilatları meclis kararı ile onaylanan vatandaşlarımızın “Değer Artış Ücreti” isimli ödemelerinin hangi süre ve usullerle yapılacağı hususu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülerek karar bağlanması.

5. İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yaptırılmış olan Esentepe ve Araştırma Hastanesi Rekreasyon Bölgesi düzenleme amaçlı imar plan tadilat talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

6. İlimiz Merkez Atatürk Mahallesi 991 ada 2, 28 ve 29 nolu parsel sınırları için hazırlanmış imar plan tadilat talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

7. İlimiz Merkez Çukurkuyu 181 ada 37 nolu parsel için hazırlanmış olan imar plan talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

8. İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 2101 ada 1 nolu parsel için hazırlanmış olan imar plan talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

9. İlimiz Merkez Ulalar Mahallesi 134 ada 9 parsel nolu taşınmazı kapsayan sınırlar için hazırlanmış olan imar plan talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

10. İlimiz Merkez Çukurkuyu imar planı sınırları içinde bulunan 446 ada 1 nolu parsel için hazırlanmış olan imar plan talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

11. İlimiz Merkez Demirkent Menderes Caddesi için “Yol Boyu Ticari Teşekkül” ilan edilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

12. İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi Polis Lojmanlarının olduğu alanda 15.08.2019 tarihli İmar Komisyonu Raporuna istinaden bölgesel İmar Planı Tadilatı sınırlarının ve şeklinin belirlenmesi hususu ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

13. Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi Bölgesinde ihtiyaç fazlası alan olarak belirlenen kısma İmar Planı Tadilatı sınırının ve şeklinin belirlenmesi hususu ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

14. İlimiz Merkez Ulalar 229 ada 59, 61, 63, 66 ve 71 nolu parseller için hazırlanmış olan imar plan talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

15. İlimiz Merkez Ulalar 225 ada 11 nolu parsel için hazırlanmış olan imar plan tadilat talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

16. İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 889 ada 6 nolu parsel için hazırlanmış olan imar plan tadilat talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

17. İlimiz Merkez Yavuzselim Mahallesi 957 ada 61 ve 62 parsellerin güneyinde ki tescil dışı park olarak planlı alan ile 1683 ada 3 nolu parselin güneyinde ki tescil dışı alan sınırları için hazırlanmış olan imar plan tadilat talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanması.

18. İlimiz Merkez Demirkent 2588 parsel için hazırlanmış olan imar plan tadilat talebinin görüşülerek karara bağlanması.

19. İlimiz Merkez Fatih Mahallesi 2311 ada 1 parselde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait imar planında Cami Alanı olan Taşınmazın Cami, Kur’an Kursu ve Müştemilatı yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ( Erzincan İl Müftülüğü) adına tahsisinin görüşülerek karara bağlanması.

20. İlimiz Merkez Taksim (Mimarsinan) Mahallesi 2207 ada 5 parsel nolu taşınmazın kuzeyinde yer alan kapalı halı sahanın İzzetpaşa Mahallesi 1121 adanın güneyinde bulunan park alanına taşınabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü adına tahsisinin görüşülerek karar bağlanması.

21. Belediye Meclisimizin almış olduğu 01.10.2019 tarih ve 277 sayılı imar planı tadilatı onayına dair meclis kararı ve karara altlık teşkil eden imar plan değişikliği 15.10.2019-16.11.2019 tarihleri arasında askıya çıkarılmış olan ve askı süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek karar bağlanması.

22. İl Milli eğitim Müdürlüğü ilgi yazıları ile İlimiz Merkez Hocabey Mahallesi 493 ada 22 parsel nolu taşınmaz üzerinde 16 derslikli Özel Eğitim Okulu yapılacağını belirterek parsel üzerinde bulunan 14,39 m2 Erzincan Belediyesi hissesinin Maliye Hazinesine bedelsiz olarak devredilmesi hususunun görüşülerek karar bağlanması.

23. Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Merkez Ersevenler Mahallesi 2270 ada 6, 2281 ada 19, 2282 ada 1 ve 2282 ada 15 nolu parseller ait taşınmaz mal (Arsa) satışının peşin veya vadeli olarak görüşülerek karar bağlanması.

24. Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 2177 ada 2 nolu parsele ait taşınmaz mal (Arsa) satışının görüşülerek karar bağlanması.