Ahilerden Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun’a ziyaret

Ahilik Kutlama Komite üyeleri, 34’üncüsü kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Erzincan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun’u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, ahilik kültürünün asırlardır olduğu gibi bu günde esnaflar arasında yaşanmaya devam ettiğini söyledi. Ziyarette, Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Bedir Limon, Ahilik Haftası’nın anlamı ve etkinlik çerçevesinde yaptıkları çalışmalar hakkında Başkanımıza ilgi verdi.

“Ahi denen kişi, elinden, dilinden ve belinden emin olunan örnek insandır” diyen Belediye Başkanımız Sayın Aksun; “İnşallah ahilik kültürü nice bin yıllar bu topraklarda hâkim olur. Tüm esnafımıza Ahilik Haftası’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ziyarette, Yılın Ahisi seçile 70 yıllık demirci Sebahattin Dayıkaraca, yılın Kalfası traktör tamircisi Volkan Algün ve Yılın Çırağı saç bakım hizmetleri görevlisi Alperen Melik Akkoç’u tebrik eden Erzincan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, Ahilik Haftasının tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını temenni etti.

Ziyaret sonunda Erzincan Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Bedir Limon, Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun’a hediye takdim etti.

Haber Galeri