40 Bin 915 öğrenci Karnelerini Aldı

Erzincan’da 266 okulda okuyan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 40 Bin 915 öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline başlamanın sevincini yaşadı.

Erzincan’da il protokolünün katılımıyla 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı birinci yarıyılının sona ermesiyle Erzincan Anadolu Lisesi ve Bahçelievler İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek,  İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Başkan Aksun düzenlenen törende protokoldekilerle birlikte öğrencilere karne dağıttılar.

Hastalığı Nedeniyle Uzaktan Eğitim Alan Ayşe Osma Karnesini Evinde Başkan Aksun’dan Aldı

Hastalığından dolayı okula gidemeyen ve evde eğitim alan 16 yaşında ki 9. sınıf öğrencisi Nötropeni enfeksiyon hastası olan Ayşe Osma karnesini Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’dan aldı.

Doğuştan kronik Nötropeni enfeksiyon hastası olan Osma, hastalığı nedeniyle okula duydukları özlemi Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanan imkanla evde gördükleri eğitim ile gideriyor.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun Ayşe Osman’nın karnesini verdikten sonra yaptığı  konuşmasında; "Komşu ülkelerde çocuklarımız yerlerde süründürülürken biz evinde eğitim verecek kadar güçlü bir devletin bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kızımıza da başarılar diliyorum. İnşallah en kısa zaman da eğitim içerisine arkadaşları ile birlikte devam etmesini diliyoruz" dedi.  Yapılan konuşmaların ardından Ayşe Osma'ya çeşitli hediyeler verildi.

Haber Galeri