29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ordu Caddesinde geçit töreni düzenlendi. Düzenlenen tören Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un vatandaşları selamlamasıyla başladı.
Selamlamanın ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla Askeri Bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları okundu.
Törende okunan şiirlerin ve folklor gösterisinin ardından Bando, Ordu Tören Bölüğü, Tören Komutanı ve Karargâhı, Malûl ve Muharip Gaziler, Okulların Bayrak ve Flamaları, Ortaokul ve liselerin geçişi, Askeri Birlikler, Erzincan Belediyesi Mehter takımı ve meslek teşekküllerinin geçişi yapıldı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile bayram coşkusuna ortak oldular.

Haber Galeri