Başsoy, Düzenlediği Basın Açıklamasında Gündemi Değerlendirdi

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Kayser, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Narbay’da katıldı.

Başkan Başsoy açıklamasında; “5 yıllık dönemde 24 projenin üzerine 53 tane proje daha ekledik 77 projeye çıkardık.

48 Projemizin İçerisinde En Çok Önemsediğimiz Projelerden Bir Tanesidir

Kızılay- Hocabey Mahalleleri ile Merkez Çarşısı projesi daha önce bizim 24 Proje içersinde açıkladığımız projelerden bir tanesiydi; ama bunu üzülerek ifade ediyorum Keşke yapabilseydim keşke hemşerilerimizle Toplu Konut İdaresini anlaştırabilseydik,  değer tespitlerinde keşke belli bir seviye gelebilseydik,  proje üzerinde belli bir seviyeye gelebilseydik çok çok daha mutlu olacaktık,  bugün belki projenin yüzde ellisi tamamlanmış olacaktı.  Ama bizim burada üzerinde durduğumuz en çok hassasiyetle üzerinde durduğumuz konu hemşerilerimizin mağdur olmadan bu işi nasıl çözebilirim hesabını yaptık ve bu hesap üzerinden gittiğimizden dolayı biraz proje ötelendi geri kaldı,  Çünkü biz boş bir arsaya konut yapmayacağız burada boş bir arsaya Merkez Çarşısı kurmayacağız burada oturan insanlar var burada kiracılar var hisse sahipleri var mirasçıları var ve birçok problemi birlikte çözmeniz gerekiyor, o nedenle de proje biraz uzadı bunu üzülerek söyleyeyim ama çözmeyecek miyiz,  Hayır çözeceğiz yine 48 projemizin içerisinde en çok önemsediğimiz projelerden bir tanesidir ilk adım atacağımız projelerden bir tanesidir.

Sayın milletvekillerimiz de birlikte Toplu Konut İdaresi ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer hemşerilerimizin istedikleri değer tespit seviyesine ulaşabilirsek, toplu konutu da bu yönde ikna edebilirsek,  belki tekrar aynı projeler üzerinden yürüyebiliriz.

Fakat İkinci Alternatifimiz De Var

Fakat ikinci alternatifimiz de var. Toplu Konut İdaresi ile bu projeleri yürütülemeyeceğini anladığımız takdirde yerel aktörlerle,  yerel müteahhitlerle ve oradaki mülk sahipleri ile ortaklaşa belediyemizin de Ortaklaşa bir konsensüs oluşturup bu konsensüs üzerinden ada bazlı ve oradaki sosyal donatılar,  mimari yapılar projelerin özellikleri şehrin dokusuna uygunluğu katlar, bunların hepsi üzerinde yeniden bir değerlendirme yapıp imara açılması da gündemimizde yani bizim ön göreceğimiz projeler üzerinden imara açılması ve bizim kontrolümüzde imara açılması gündemimizde, ayrıca Merkez Çarşısı ile ilgili de tabii ki bizler de sayın vekillerimiz de takip ediyoruz,  orada da yine hemşerilerimizin istediği projeleri öngörerek ortaya çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili hazırlıklarımızı ve çalışmalarımız Son sürat devam ediyor elimizde bütün parsellerin dokümanları var.  Kaç tane dükkân çıkacağı, Hocabey Kızılay'da kaç tane daire çıkacağı ile ilgili ne kadar otopark, ne kadar okul, yeşil alan, yürüyüş alanları, Cami,  sağlık ocağı, sosyal donatıları ile biz bir projeyi ele aldığımız zaman sadece izin verelim arsalar üzerinde konutları yaparsın değil orada yaşayan insanların çok çok huzurlu mutlu bir kent içerisinde yaşamasını sağlamamız gerekir.

Bu proje Başbakanımız ile de görüştük istişare ettik ve İstanbul'dan özel ekiplerde göndererek kendisinin telaffuzu bu yönde, özel proje ekipleri göndererek, kentsel dönüşümde çok tecrübeli ekipler göndererek. Bu bölgedeki her iki bölgede Kızılay Hocabey ve Merkez Çarşısı'ndaki bu dönüşümü bu dönem içerisinde çok hızlı bir şekilde yapacağımızı bize bununla ilgili destek vereceğinin sözünü de verdi. Sayın Vekillerimiz de çok yakından takip ediyorlar Bu proje artık ötelenecek bir Proje değil,  Biz bu proje üzerinde dediğim gibi yoğunlaşacağız,  bu projeyi bu dönemde bitirmek sözü veriyoruz hemşerilerimize Bunu şimdiden kendilerine müjdeleyebiliriz” dedi.