KURTULUŞ 1918’E YOĞUN İLGİ

Buradasınız: Haberler - Kurtuluş 1918’e Yoğun İlgi

778 görüntülenme - Tarih: 29.02.2016    YAZDIR

Erzincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Kurtuluş 1918” isimli tiyatro sergilendi.

Erzincan Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği Şehir Tiyatroları, yeni oyunu ile 27 Şubat 2016 Cumartesi günü İl Kültür Müdürlüğü tiyatro salonunda Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Belediye Şehir Tiyatroları tarafından sahneye konulan “ Ahmet Dumlu’ nun Belgelerle Ermeni Katliamı kitabından esinlenerek hazırlanan Kurtuluş 1918” tiyatro oyunu Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu anlatmaktadır. “Kurtuluş 1918” tiyatro oyunu, Erzincanlılar için hafta sonu farklı bir kültürel etkinliğe imza atarak hemşehrilerimizin beğenisini kazandı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “ Erzincan Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Şehrimizde tiyatro olmayışı büyük eksiklik bu eksikliği gidermek adına şehir tiyatrolarını kurduk. Burada senede 2 ayrı oyun daha sahnelemek istiyoruz. Ayrıca yine Şehir Tiyatroları çatısı altında tiyatrocu yetiştiriyoruz” dedi.

İzleyicilerden tam not alan Kurtuluş 1918 isimli oyun önümüzdeki günlerde tekrar izleyiciyle buluşacak.