ERZİNCAN BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA DEVAM EDİYOR.

Buradasınız: Haberler - Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına Devam Ediyor

1270 görüntülenme - Tarih: 01.02.2016    YAZDIR

Erzincan Belediyesi tarafından İş-Kur işbirliğinde 2015 yılı içersinde açılan ve hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Erzincan Meslek Edindirme Kursları 2016 yılı kuraları çekildi.

1 Şubat Pazartesi günü Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Erzincan İş-Kur Müdürü Ömer Faruk Çelik ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Bu yıl Kilim Dokuma, Bakır İşleme ve Dekoratif Tablo alanlarında iki dönem halinde açılacak kurslara toplam 550 kişi müracaat etti. Kurada ismi çıkan 145 kişi ilk dönem kurslarına katılmaya hak kazandı.

Burada bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Hemşehrilerimizin sosyalleşmesi ve meslek edinmesi bizler için önemli. Yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturuyoruz. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş tarihi el sanatlarımızdan olan Erzincan bakır işleme sanatının yeniden canlanması adına Erzincan Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kursiyerlerimizi yeteneklerine göre farklı branşlara ayırıyoruz. Geçtiğimiz dönem eğitimini tamamlayan kursiyerlerimizin bazıları özel sektörde çalışmaya başladı. Bazıları da evlerinde çalışarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar” dedi.