EKŞİSU’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Buradasınız: Haberler - Ekşisu’da Çalışmalar Devam Ediyor

1019 görüntülenme - Tarih: 07.01.2016    YAZDIR

Ekşisu bölgesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sütotu Rekreasyon Alanında yürütülen çalışmalara ek olarak, eski mesire alanında da çeşitli tadilat ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca bölgede yeni yürüyüş yolları, seyir terasları, seyir köprüleri ve çocuk oyun parkları inşa edildi.

Yapılan çalışmalar ile Ekşisu mesire alanının Türkiye’nin en güzel mesire alanlarından biri olacağını belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Ekşisuda ilk olarak havuzları yeniledik. Ardından yeni mesire alanını hizmete sunduk. Şimdi sıra eski mesire alanını revize etmeye geldi. Bu bölgede yepyeni bir kimliğe kavuşacak. Güneydeki göletin etrafını ve mesire alanı içerisinden geçen dereyi ıslah ediyoruz. Ekşisu bölgesi, ülkemizin en gözde mesire alanı olsun diye çalışıyoruz" dedi.

8 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen incelemelerde Başkan Başsoy’a Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı ve Halit Mutlu eşlik etti. Çalışmaların 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Mesire alanına bu güne kadar yapılan harcama 2 milyon TL’ye yaklaştı. Bu alanın tamamen yenilenmesi projesinin toplam maliyeti 3 milyon TL civarında seyredecek.