ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 77. YIL DÖNÜMÜNDE ERZİNCAN’DA TÖRENLERLE ANILDI

Buradasınız: Haberler - Atatürk Ölümünün 77 Yıl Dönümünde Erzincan’da Törenlerle Anıldı

845 görüntülenme - Tarih: 09.11.2015    YAZDIR

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. Yılında Erzincan'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde başlayan törenlere, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümg. Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl protokolü daire amirleri, askeri ve sivil erkân, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Belediye Sarayı Önünde yapılan tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saat 9.05 geçe sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

10 kasım törenleri, müftülük toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti. Erzincan Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösterilerin ardından Erzincan’dan Atatürk’ün kabrine konulmak üzere gönderilen toprağın tutanakları, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’a, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a ve 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümg. Selçuk Bayraktaroğlu’na armağan edildi. Yapılan konuşmaların ardından program son buldu.