BAKAN YILDIRIM ERZİNCANDAYDI

Buradasınız: Haberler - Bakan Yıldırım Erzincandaydı

1145 görüntülenme - Tarih: 21.10.2015    YAZDIR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı hemşehrimiz Binali Yıldırım dün akşam saatlerinde hava yoluyla şehrimize geldi.

Havaalanında Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan Milletvekili adayları Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram ve çok sayıda hemşehrimiz tarafından karşılandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları vererek yaklaşan seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu. Ardından belediyemiz tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan Binali Yıldırım Bulvarı ve 4 milyonluk Araç Parkı yatırımının açılışını gerçekleştirdi.

İlk olarak açılışı gerçekleştirilen ve Belediyemiz tarafından hizmete sunulan Binali Yıldırım Bulvarı, 2,5 km uzunluğunda ve yaklaşık 5,5 milyon TL’ye mal oldu. Araç parkını zenginleştirmek maksadı ile yine belediyemiz tarafından son 1,5 yıl içerisinde envanterimize kazandırılan yaklaşık 4 milyon TL’lik 21 adet iş makinesi ve araçla birlikte toplam 9,5 milyon TL’lik yatırımın açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Ordu Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Bakan Yıldırım, Erzincan Valiliği ile Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen ve yaklaşık 1.200 hemşehrimizin katıldığı yemek programına iştirak etti.

Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy ve Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın konuşmalarının ardından mikrofona gelen Bakan Yıldırım “Bize gösterdiğiniz bu sevgi ve güven devam ettikçe, andolsun ki ülkemiz için can Erzincan'ımız için var gücümüzle aşkla heyecanla, ilk günkü gibi çalışmaya devam edeceğiz.

Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Ülkemizin birliğine kardeşliğine, beraberliğine kast eden bazı mihraplar ne yazık ki boş durmuyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birliğine, dirliğine zarar veremezler. Çünkü biz buralarda etle tırnak gibiyiz. Biz bu topraklarda bin yıldır beraberiz, kardeşiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Roman’ıyla 72 milletiyle hep biriz hep beraberiz. Kürt kardeşlerim de, Türk kardeşlerim de bu bayrağın altında bağımsız Türkiye için hayatını veriyor. Ecdadımızın bize bıraktığı bu toprakları gelecek kuşaklara, gelecek nesillere bir karışını bile zayi etmeden teslim etmek bizim görevimizdir. Bunu herkes bilmeli bütün dünya Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğinin ne demek olduğunu da bilmiyorsa öğrenmelidir" dedi.

Bakan Yıldırım programın ardından Refahiye ye hareket etti.