TUSELOG ÇALIŞTAYI İSTANBUL’DA YAPILDI.

Buradasınız: Haberler - Tuselog Çalıştayı İstanbul’da Yapıldı

2248 görüntülenme - Tarih: 08.05.2014    YAZDIR

Katı atıkların,  kaynağında ayrıştırılması ile ilgili düzenlenen çalıştaya Türkiye'den Erzincan, Burdur, Karaman ve Malatya Belediyeleri, İsveç'ten Linköping Belediyesi katıldı. Erzincan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada projenin maksadının evsel atıklar diye adlandırılan atıkların geri dönüşümü ve standart şekilde depolanması olduğu bildirildi.

6-7 Mayıs 2014 tarihlari arasında İstanbulda düzenlenen çalıştaya Erzincan Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Temizlik İşleri Müdürü Tacettin Paçacı, Çevre Mühendisi Bahattin Kalkan katıldı.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un da büyük önem verdiği bu proje ile Erzincan'a yeni bir katı atık toplama alanı oluşturularak şehir merkezi ve merkeze bağlı tüm köy ve beldelerin katı atıkları bir merkezde toplanacak. Sürdürülebilir atık yönetimi alanında belediyelerin hizmet kapasitesini geliştirmektir amacıyla başlatılan projenin İlimizde başlatılmasıyla birlikte önemli kazançlar elde edilecek.