10 KASIM TÖRENLERİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

Buradasınız: Haberler - 10 Kasım Törenleri Atatürk Anıtına Çelenk Sunumuyla Başladı

77 görüntülenme - Tarih: 10.11.2017    YAZDIR

Türkiye Cumhuriyeti'nin müessisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yılında Erzincan'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde başlayan törenlere, Erzincan Valisi Ali Arslantaş. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sayın Mehmet Özoğlu Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl protokolü daire amirleri, askeri ve sivil erkân, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Belediye Sarayı Önünde yapılan tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saat 9.05 geçe sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk anıtına çelenk sunma töreninin ardından Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mustafa Kemal Atatürk’ü” anma programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kesitlerin yer aldığı sinevizyon yansıtıldı. Ardından Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi izleyicilere sunuldu.