BAŞBAKANIMIZ SAYIN BİNALİ YILDIRIM ERZİNCANDAYDI

Buradasınız: Haberler - Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Erzincandaydı

474 görüntülenme - Tarih: 19.03.2017    YAZDIR

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım 19 Mart Pazar günü çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere şehrimizi ziyaret etti. Ziyarette Başbakan Yıldırım’a eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan,Naci Ağbal Maliye Bakanı, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram eşlik etti.

Havaalanında Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, İl Protokolü ve çok sayıda hemşehrimiz tarafından karşılanan Başbakanımız Binali Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Meydanında hemşehrilerimizle buluştular.

Başbakanımız Binali Yıldırım “ Dünyada orta açıklıkta en uzun köprüyü yapacağız. Biz konuşmayız. Eserlerimiz konuşur. Onlar konuşur biz yaparız. Onlar terör üretir, biz hem onlarla mücadele ederiz hem de ülkemize hizmet ederiz. O gece Erzincan'ın yiğit insanları yiğit kadınları bir oldunuz. Alçaklara haddini bildirdiniz. Gerekli dersi verdiniz.

Bizim yaptıklarımızın hiçbirine inanmadılar. Hayal dahi edemediler. "Yapamazsınız dediler.  İstanbul, Ankara, Konya hızlı trenlerini yaptık. Sırada Bursa var, Sivas var, Can Erzincan var. Daha sonra Adana, Mersin ve diğer şehirler. İnşa Allah yüksek hızlı treni buraya getiriyoruz. Erzincan'daki uluslararası organizasyonların sayısını artıracağız.

Kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek Türkiye için daha fazla kalkınmanın, daha fazla eser üretmenin önünü açacağız. Bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Bütün bunları HAYIR diyenlere rağmen, takoz koyanlara rağmen yaptık. 16 Nisan'da bütün engelleri ortadan kaldırmaya hazır mısınız? Bunlar merhum Erbakan'ı da çalıştırmadılar. Tanklarla demokrasiye balans ayarı vermeye kalktılar. Bu millet iktidarını sizinle, cesayet odaklarıyla paylaşmak zorunda mı? Halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık Milli iradenin önünden. 16 Nisan millet iktidarının güçleneceği, milli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır.” Dedi.

Başbakanımız Binali Yıldırım daha sonra hava yoluyla şehrimizden ayrıldı.